+31 (0) 70 3644807

Search

ROLL GROUP nieuwe deelnemer

mei 20, 2020 | Deelnemers, Nieuws

Roll Group is onlangs deelnemer geworden van de NIDV. Dit innovatieve zwaar transportbedrijf is actief op zowel land als zee. Opererend onder één naam bieden RollDock, BigRoll en Roll-Lift totaaloplossingen voor het transporteren, liften en installeren van zware lading.

RollDock bezit vijf (en exploiteert een zesde) dok type schepen, die allemaal op drie manieren geladen en gelost kunnen worden; middels Roll-On / Roll-Off, Float-In / Float-Out en Lift-On / Lift-Off. Het semi-afzinkbare aspect van de RollDock schepen stelt andere schepen en drijvend equipment in staat om in de laadhaven drijvend het half afgezonken dok van het RollDock schip in te varen waarna het dok wordt leeggepompt en de lading ‘droog’ staat en vervoerd kan worden. Uiteraard is de omgekeerde methode aan de loskant van toepassing. De hoge dokwanden en de mogelijkheid om de lading te voorzien van koelwater en stroom tijdens de zeereis, maken de RollDock schepen nog geschikter voor het vervoer van onder andere marineschepen en onderzeeërs. Tevens kunnen de schepen worden gebruikt als tijdelijk droogdok voor reparatie van equipment, mocht er ter plaatse geen droogdok beschikbaar zijn om de noodreparatie uit te voeren.

Marineschepen moeten nauwkeurig en vaak met de nodige discretie worden vervoerd. Roll Group is dé partner voor marines en scheepsbouwers van marineschepen om logistieke oplossingen te bieden voor het wereldwijde transport van dit waardevolle equipment, waaronder onderzeeërs, corvettes en fast missile crafts. Roll Group heeft veel ervaring en kennis opgedaan bij een groot aantal projecten, waarbij de strikte regels van het betreffende land worden nageleefd. Elk project wordt zorgvuldig gepland en met de grootste precisie en zorg behandeld. De engineers van Roll Group zijn in staat om custom-made frames en zadels te ontwerpen, die perfect passen bij de vorm van de rompen van de diverse schepen.

Naast deze niche-industrie zorgt de technische expertise in combinatie met de specifieke kenmerken van het equipment ervoor dat Roll Group ook een breed scala aan andere markten kan bedienen, waaronder olie & gas, bagger, petrochemie, windenergie, civiele bouw en superjachten.

De filosofie van Roll Group is dat door de unieke combinatie van land en zee het mogelijk is om lading te behandelen van de plek waar deze wordt gefabriceerd tot de locatie van installatie – ‘a Factory to Foundation solution’. Met een innovatieve en diverse vloot aan equipment, het nodige aanpassingsvermogen en unieke technische kennis zorgt Roll Group voor het veilig en efficiënt vervoeren en installeren van zware lading en biedt het effectieve, innovatieve en duurzame diensten.

Om deze missie te volbrengen, bezit Roll Group naast de RollDock schepen over drie BigRoll Module Carriers, welke ijsklasse zijn gecertificeerd en zijn uitgerust met DP2, of voorbereid zijn op installatie van DP2. Aan de landzijde beschikt Roll‐Lift over een groot aantal moderne hijskranen, Self-Propelled Modular Trailers (SPMT’s), conventionele trailers, gantries en jacking & skidding equipment. Roll Group heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en is strategisch gevestigd in Houston en Singapore. Daarnaast kan Roll Group rekenen op haar satellietkantoren en een uitgebreid netwerk van agenten.

Voor meer informatie: www.roll-group.com

LinkedIn: www.linkedin.com/company/9176865
Facebook:  https://nl-nl.facebook.com/RollGroup
YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCGsxt5DMZmSMEqmOsk3GsEg
Instagram: https://www.instagram.com/roll_group/

Contactpersoon

Maarten Lutje Schipholt

Maarten Lutje Schipholt

Business Development Manager

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Lutje Schipholt via m.lutjeschipholt@nidv.eu

Eerder nieuws