482 resultaten gevonden

Nieuws: 17-12-2020

Periscoopproductie komt terug naar Nederland

Nedinsco uit Venlo heeft met HENSHOLDT Optronics GmbH uit Oberkochen (DE) een intentieverklaring getekend om complexe onderdelen voor periscopen te produceren. De productie zal plaatsvinden in de bestaande vestiging van Nedinsco in Venlo. Voor de montage zal een high-end speciale productieruimte worden gecreëerd met behulp van de modernste optronische gereedschappen en apparatuur. De productie begint in de zomer van 2021 en zal de komende jaren naar verwachting verder groeien.
DUKC|Industrie Nieuws

Nieuws: 17-12-2020

SEA Defence project officieel begonnen

Het internationale project SEA Defence is officieel van start. Na de selectie afgelopen juni van het SEA Defence-project door de Europese Commissie (EC) binnen het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP 2019), kondigt het consortium met trots de officiële start van het project aan. Het EDIDP, dat de weg effent voor het Europees Defensiefonds, richt zich op het versterken van de technologische en industriële basis van de Europese defensie en op het vergroten van de autonomie en het technologisch leiderschap van de EU.
NMC|Europa

Nieuws: 11-12-2020

Raamovereenkomst met zes leveranciers voor Special Operations Forces

Op vrijdag 4 december 2020 is een bijzondere raamovereenkomst met 6 leveranciers getekend voor klein kaliber wapensystemen en niet-wapengebonden optronica.
NGP

Nieuws: 11-12-2020

Volgende stap in samenwerking LCW en Aeronamic

Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic verstevigden gisteren hun samenwerking door twee zeer waardevolle contracten te ondertekenen. Door deze ondertekening zijn de LCW en Aeronamic nu meer dan ooit in staat om gezamenlijk nieuwe kennis op het gebied van reparaties te ontwikkelen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 10-12-2020

11e NIDV Regiodag bij Nedinsco een succes

Vandaag heeft de NIDV wederom een Regiodag georganiseerd waarbij Nedinsco in Venlo als gastheer heeft opgetreden. De NIDV regiodagen zijn een vast evenement dat samen met de Defensie Materieelorganisatie (DMO) wordt georganiseerd en waarbij een aantal NIDV-deelnemers in een kleinschalige setting in gesprek kunnen gaan met o.a. de Defensie Materieel Organisatie, het Commissariaat Militaire Productie, de Politie en andere overheidsvertegenwoordigers. De dag is uiteraard volledig corona-proof georganiseerd.
NIDV nieuws

Nieuws: 10-12-2020

NIDV blij met steun Tweede Kamer voor Nederlandse marinebouw

De NIDV is tevreden met de moties die door de Tweede Kamer zijn aangenomen over het optimaal gebruik maken van de Nederlandse maritieme industrie voor de toekomstige onderzeeboten. De motie geïnitieerd door het kamerlid Stoffer (SGP) wordt breed gesteund in het parlement. Deze haakt aan op het maatwerk en de kansen voor de Nederlandse defensieindustrie. “Het nationale veiligheidsbelang en de economische waarde van de marinebouw in Nederland zijn groot. Het is goed dat de kamer de kracht van deze zelfscheppende sector nog eens onderstreept, ook bij het onderzeebootdossier. Een zo groot mogelijke betrokkenheid van de Nederlandse industrie is essentieel!” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV.
NMC|Algemeen

Nieuws: 09-12-2020

Eerste kort cyclische samenwerking een feit; Gezamenlijke strategische marktverkenning voor Counter-UAS

Op 9 december heeft er digitaal een marktinformatiesessie plaatsgevonden, waarin de overheid haar plannen voor Counter-UAS heeft gepresenteerd aan de industrie. De verschillende krijgsmachtdelen van Defensie hebben samen met de Politie inzicht gegeven in de ontwikkelingen op dit technologiegebied en waar zij daarin tegenaanlopen. Met het bieden van die inzichten willen Defensie en de Politie het voor de industrie mogelijk maken om een bijdrage te leveren in de verdere ontwikkeling van Counter-UAS.
NPVS|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 03-12-2020

Damen snijdt het eerste staal van het Combat Support Ship van de Koninklijke Marine

Op 2 december is bij Damen Shipyards Galati (Roemenië) het eerste staal gesneden van het Combat Support Ship (CSS) van de Koninklijke Marine. In totaal zal 7.500 ton staal in 180 secties voor het nieuwe marineschip worden gesneden. Dit is een belangrijke mijlpaal in het bouwproject en vormt het eerste tastbare deel van de constructie van het schip.
NMC|Industrie Nieuws