485 resultaten gevonden

Nieuws: 05-02-2021

TNO en Demcon leveren cruciale technologie voor ’s werelds grootste telescoop

De Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) werkt in Chili aan de bouw van ’s werelds grootste telescoop, de Extremely Large Telescope  (ELT). TNO gaat hiervoor samen met Demcon Focal cruciale technologie leveren, waarmee deze telescoop scherpere beelden van het heelal kan maken dan tot nu toe mogelijk was. Met behulp van de ‘laser guide star’-technologie van TNO zal de ELT inzicht kunnen geven in enkele van de grootste astronomische vraagstukken van deze tijd, van het ontstaan van sterren tot de zoektocht naar tekenen van leven op exoplaneten in andere zonnestelsels.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 04-02-2021

Digitale Germany-Netherlands Industry Day succesvol

NIDV en haar counterpart BDSV uit Duitsland organiseerden vandaag een industriedag in het kader van de nauwe militaire samenwerking tussen beide landen. Een aantal hoogwaardigheidsbekleders uit beide landen nam het woord.
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 02-02-2021

EU-financieringsmogelijkheden voor bedrijven

Het nieuwe zevenjarige Meerjarig Financieel Kader (MFK) zal vanaf 2021 van start gaan. In deze EU-begroting zijn meerdere Europese programma’s en instrumenten beschikbaar, die kansen bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Europa|Algemeen

Nieuws: 29-01-2021

EDA Study on the Impact of European Chemicals/Waste Regulations

As previously communicated by EDA, the Agency outsourced in 2020 an EDA Study on the Impact of (other than REACH and CLP) European Chemicals/Waste Regulations on the defence sector, covering six pieces of EU chemicals and waste legislation (BPR, POPs, Ozone, F-gas, RoHS, revised WFD/SCIP database).
Europa|Algemeen

Nieuws: 29-01-2021

Boots wordt Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten

Schout-bij-nacht Boudewijn Boots volgt op 8 maart luitenant-generaal Onno Eichelsheim op als Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten (PCDS). De huidige directeur Operaties bij de Defensiestaf wordt daarvoor op 22 februari bevorderd tot vice-admiraal.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 27-01-2021

Nederland lanceert eerste militaire satelliet

Volgens de huidige planning gaat het bedrijf Virgin Orbit medio maart met de eerstvolgende lancering de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet in een baan om de aarde positioneren. Deze satelliet betreft een experimenteel project die in opdracht van de Koninklijke Luchtmacht in een uniek samenwerkingsverband is ontwikkeld. Hiermee betreedt Defensie het ruimtedomein. Een historische mijlpaal voor de krijgsmacht.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-01-2021

Industriegids 2021 uit!

De Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) presenteert met trots de nieuwe NIDV Industry Guide 2021. “De Nederlandse Defensie- en veiligheidssector staat voor kwaliteit, efficiëntie en innovatie” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “In deze nieuwe gids  presenteren wij het grootste deel van de bedrijven in Nederland die actief zijn op het gebied van Defensie- en Veiligheid.”
NIDV nieuws

Nieuws: 22-01-2021

Impact nieuwe maatregelen op Defensie- en Veiligheidsindustrie

De nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen hebben ook voor bedrijven in de Defensie- en Veiligheid impact. Als brancheorganisatie voor Defensie en Veiligheid willen wij onze deelnemers zo goed mogelijk helpen in deze tijden van onzekerheid.
Algemeen