485 resultaten gevonden

Nieuws: 18-02-2021

SERCO Nederland nieuwe NIDV deelnemer

“We zijn een team van bijna 60.000 mensen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van essentiële openbare diensten over de hele wereld op gebieden als defensie, vervoer, justitie, immigratie, gezondheidszorg en burgerzaken. Wij zijn innovators, toegewijd aan het herontwerpen en verbeteren van openbare diensten in het belang van iedereen.” Dat zegt Marcel Reith, General Manager bij Serco voor Nederland en Spanje.
Industrie Nieuws

Nieuws: 17-02-2021

Photonis wint grote NAVO opdracht

Photonis heeft een groot contract gekregen van de NATO Support and Procurement Agency (NSPA) om nachtkijkers te upgraden met 4G-beeldversterkers voor een NAVO-land in Europa.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-02-2021

Beatrice de Graaf benoemd tot voorzitter Strategische Adviesraad TNO Defensie en Veiligheid

Hoogleraar Beatrice de Graaf is benoemd tot voorzitter van de Strategische Adviesraad (SAR) van TNO Defensie en Veiligheid. Zij zal deze rol bekleden tot tenminste eind 2025.
Industrie Nieuws

Nieuws: 11-02-2021

Informatieve bijeenkomst met Embraer stemt tot grote tevredenheid

Embraer, een grote Braziliaanse OEM, heeft op 10 februari samen met de NIDV een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de bij de NIDV aangesloten bedrijven over mogelijke toekomstige samenwerking.
NPVS|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 10-02-2021

Rob Postma nieuwe CEO van Airbus Defence and Space Netherlands

Rob Postma (1966) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence andSpace Netherlands B.V., met ingang van 9 februari. In deze hoedanigheid is Postma verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het in Leiden gevestigde ruimtevaartbedrijf. Airbus DS NL, onderdeel van de Space Systems divisie van Airbus, ontwikkelt onder andere zonnepanelen, lanceerstructuren en technologie voor aardobservatie en optische communicatie. In zijn nieuwe rol rapporteert Postma aan Andreas Lindenthal, Head of Business Operations Space Systems bij Airbus Defence and Space.
Industrie Nieuws

Nieuws: 10-02-2021

Ondernemingsorganisaties: zet ook in op veiligheid

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben vandaag hun nieuwe visie: ‘Ondernemen voor Brede Welvaart‘ gepresenteerd. Zij zetten in op een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken. Zij zien toenemende verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
Algemeen

Nieuws: 10-02-2021

Blog #5: Het Europese Defensiefonds, ook voor het MKB

Het wettelijk kader van het Europees Defensie Fonds is klaar, nu komt het aan op de uitvoering! Voor de periode 2021-2027 is € 8 miljard in lopende prijzen vanuit Brussel beschikbaar. Het ministerie van EZK heeft inmiddels €20 M gereserveerd om bedrijven verder te ondersteunen. Ik ga ervan uit dat Defensie binnenkort besluit €60 M per jaar ter beschikking te stellen. Maar natuurlijk moeten geïnteresseerde bedrijven ook zelf tijd en geld hierin investeren. Het is zeker de moeite waard, ook voor het MKB.
Europa|Blog

Nieuws: 05-02-2021

Landmacht, CGI en Capgemini verlengen succesvolle samenwerking

De Koninklijke Landmacht, CGI en Capgemini hebben besloten hun samenwerking voor het uitwisselen van personeel en kennis te verlengen. De Landmacht bouwt aan een wendbare organisatie die snel kan anticiperen op veranderende omstandigheden. Om dit vorm te geven wordt gebruik gemaakt van de kracht van open samenwerking tussen civiele en militaire organisaties. Kern is dat de landmacht over extra materieel en personeel kan beschikken als dat nodig is, zoals tijdens crisis- of conflictsituaties. Daarvoor is samenwerking met het bedrijfsleven onontbeerlijk.
Adaptieve Krijgsmacht|Industrie Nieuws