485 resultaten gevonden

Nieuws: 25-06-2021

Nationale veiligheidstoets op investeringen, fusies en overnames

Het kabinet wil een veiligheidstoets invoeren voor investeringen, fusies en overnames die een risico kunnen vormen voor de nationale veiligheid. De ministerraad heeft ingestemd met de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet vifo) van minister Blok van Economische Zaken en Klimaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 24-06-2021

NIDV staat stil bij einde Nederlandse bijdrage Afghanistan

Na 20 jaar is Defensie definitief gestopt met haar bijdrage aan Afghanistan. Tijdens een ceremonie in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg zijn twee missievlaggen overgedragen aan het museum waarbij is stilgestaan bij de afgelopen periode. Ook de NIDV staat stil bij de inzet van de Krijgsmacht die de afgelopen decennia onder moeilijke omstandigheden aan de veiligheid en opbouw van Afghanistan hebben bijgedragen.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 23-06-2021

NLR voor het MKB

Om u als Nederlandse lucht- of ruimtevaartindustrie en met name het midden- en kleinbedrijf een extra steuntje in de rug te geven, heeft Koninklijke NLR een aantal ondersteunings-maatregelen ontwikkeld. Dit met het doel om uw initiatieven verder op weg te helpen en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame luchtvaart. NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil om te blijven vernieuwen en daarbij hebben wij elkaar hard nodig. Voor die samenwerking stellen wij u graag een aantal mogelijkheden voor, waaronder deze MKB-call.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 23-06-2021

Het nieuwe NIDV-magazine is uit!

Het nieuwste NIDV-magazine is uit! In dit nummer aandacht voor zakelijke integriteit bij Defensie, resultaten van de enquête onder NIDV-deelnemers over toegang tot financiële diensten en het nieuwe EU Strategic Compass.
NIDV Magazine

Nieuws: 23-06-2021

Europees Defensiefonds (EDF) krijgt veel belangstelling

Gisteren vond de online voorlichtingsbijeenkomst plaats over het Europees Defensiefonds, georganiseerd door VNO/NCW, MKB-Nederland en de NIDV, met bijdragen van de ministeries van Defensie en EZK, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze bijeenkomst past in een serie waarin VNO/NCW MKB Nederland de mogelijkheden van EU-financiering onder de aandacht brengt.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws

Nieuws: 23-06-2021

Militaire innovatie in magazine N PRGRSS

Het innovatiemagazine N PRGRSS zet innovatie bij Defensie in de schijnwerpers. In het magazine legt het Innovatienetwerk Defensie de verbinding tussen visie, beleid en uitvoering. Het laat de diversiteit van innovatie bij Defensie zien, maar stelt voornamelijk de mensen erachter centraal.   “Die mensen die elke dag aan de slag zijn om een stap voorwaarts te maken’, schrijft de redactie in haar voorwoord.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 22-06-2021

Enquête NIDV: toegang financiële diensten steeds moeilijker

Ruim 30% van bedrijven in de defensiesector heeft moeite met het verkrijgen van financiële diensten, zoals bankrekeningen of leningen, vanwege hun activiteiten op de defensiemarkt. Dat is de uitkomst van een enquête over toegang tot financiële instellingen die is uitgezet door de NIDV, in het kader van een breder onderzoek door de Europese koepel ASD.
NIDV Magazine

Nieuws: 21-06-2021

Volgende stap Grensverleggende IT (GrIT)

Het project Grensverleggende IT (GriT) heeft een volgende formele stap gemaakt. Eerder dit jaar kon de opdracht gegund worden aan het consortium ATOS, IBM, Unica (met daarbij vele toeleveranciers). Voor de daadwerkelijke start met de eerste ‘blokken’ is nu door het BIT groen licht gegeven. Ondanks eerdere vertraging kan er nu weer verder worden gewerkt aan dit grote project.
NIVP|Defensie|Algemeen