485 resultaten gevonden

Nieuws: 01-07-2021

Nieuwe projecten en opdrachten EDF gepubliceerd

De Europese Commissie (EC) heeft gisteren 23 nieuwe onderzoeksopdrachten voor het Europese Defensiefonds (EDF) gepubliceerd. Daarnaast zijn er 26 projectvoorstellen van het ontwikkelingsprogramma voor de Europese defensie-industrie EDIDP geaccepteerd. De komende tijd zal bekend worden in welke mate Nederlandse industrie betrokken is bij de goedgekeurde voorstellen.
Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 01-07-2021

MONOcam ingezet tegen afleiding in verkeer

Afleiding in het verkeer is een van de grootste veroorzakers van ongevallen. Om hier iets tegen te doen, zet de politie slimme camera’s in. De eerste van deze zogeheten MONOcams is donderdag 1 juli uitgereikt aan een politie-eenheid.
Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 30-06-2021

Cybersecurity: nieuwe handreiking NCSC en cybersecuritybeeld 2021

Digitale veiligheid, Cybersecurity, vereist voortdurende alertheid en het tijdig nemen van beveiligingsmaatregelen. Daarom heeft het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) een handreiking opgesteld om bedrijven en overheid te informeren over maatregelen die elke organisatie zou moeten treffen. Tegelijkertijd is ook het nieuwe Cybersecuritybeeld 2021 gepubliceerd. Het rapport geeft inzicht in de digitale dreiging, de belangen die daardoor kunnen worden aangetast, de weerbaarheid en actuele risico’s.
NIVP|Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 30-06-2021

Defensie beveiligt radioapparatuur met Nederlandse versleuteling

Veilige communicatie is essentieel voor militairen in het veld. Daarom wordt hun persoonlijke radiocommunicatieapparatuur voorzien van Nederlandse cryptografie. Het digitaal versleutelen van de verzonden en ontvangen informatie voorkomt verstoring en afluistering. Defensie tekende maandag het contract voor deze opdracht met NIDV-deelnemer Technolution.
NIVP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-06-2021

Nieuwe Managing Director Rohde & Schwarz Benelux B.V.

Met ingang van mei 2021 is de heer Bart Walraven aangesteld als Managing Director (MD) van Rohde & Schwarz Benelux B.V.
Industrie Nieuws

Nieuws: 28-06-2021

Defensie zoekt de ruimte op

Eindelijk gaat het gebeuren: de lancering van de experimentele BRIK II-nanosatelliet van de Koninklijke Luchtmacht staat gepland voor 30 juni of 1 juli. “Een prachtige mijlpaal waar ook de Nederlandse industrie naar uitkeek” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “Na jaren van voorbereiden is het nu tijd voor Defensie om actief mee te doen in de ruimtevaart vanaf grote hoogte.”
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 26-06-2021

Veteranendag 2021: Dankbaar voor inzet militairen

Vandaag is het Veteranendag. De dag waarop veteranen van vroeger én nu eerbetoon krijgen voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Ook de veiligheidssector, waar vele veteranen werkzaam zijn, staat stil bij deze bijzondere dag.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 25-06-2021

Bauer geïnstalleerd als voorzitter NAVO-Militair Comité

Oud Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer is vandaag geïnstalleerd als voorzitter van het NAVO-Militair Comité. Het comité dat zetelt in Brussel, koos hem vorig najaar voor deze functie.
Defensie|Algemeen