482 resultaten gevonden

Nieuws: 23-09-2022

SDG-vlaggendag: NIDV doet mee!

“The Sustainable Development Goals adopted by all United Nations Member States in 2015 provide a shared blueprint for peace and prosperity for people and the planet.“ Ze vragen om bijdragen van alle partijen uit de samenleving. Ook de defensie-en veiligheidssector herkent haar rol, en stelt die continu scherp. Op SDG-vlaggendag zetten we op een rij hoe we onze deelnemers en netwerk steunen in het mee waarmaken van de gestelde opgaven.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-09-2022

De Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie in Zuid-Korea

Deelnemers aan het programma “Partners in International Business: Dutch Coalition for Defense and Security Zuid-Korea” verblijven deze week in Goyang om deel te nemen aan de defensiebeurs DX Korea.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 20-09-2022

Prinsjesdag 2022: ademruimte voor Defensie en Veiligheid

De eerste begroting van dit kabinet heeft scherp voor ogen hoe noodzakelijk voldoende middelen voor Defensie en Veiligheid zijn: het Defensiebudget groeit in 2023 naar €15 miljard en naar bijna €19 miljard in 2025. De 2%-norm, stelregel van de NAVO voor het kunnen vervullen van grondwettelijke taken, is daarmee in zicht. Dat is geen plafond, maar een fundament. Het zal nodig blijven: de agressie tegen Oekraïne heeft een enorme impact, maar staat als dreiging helaas niet geïsoleerd. We parafraseren Kim Putters, de nieuwe voorzitter van de SER: we hebben draagvlak voor oplossingen nodig, de overheid kan het niet alleen. De NIDV biedt dan ook graag een paar ideeën aan om de begroting haar doelen te laten bereiken.
Algemeen

Nieuws: 20-09-2022

NIDV positief over kansen participatie Nederlandse bedrijven bij project Vervanging Onderzeeboten

Met zijn brief aan de Tweede Kamer ‘Toekomst van de Nederlandse onderzeedienst’ geeft de staatssecretaris van Defensie opvolging aan zijn toezegging in het commissiedebat Materieel Defensie van 29 juni jl. In de offerteaanvraag wordt opgenomen dat de werven punten kunnen verdienen wanneer zij de Nederlandse industrie betrekken.
DUKC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-09-2022

Het nieuwe NIDV-magazine is uit!

Lees hier over:  Paul de Wittes rondgang langs startdeelnemers van Platform Duurzaamheid; De uitdagingen voor de defensie-en veiligheidsindustrie; De eerste EDF-uitslagen; en nog meer!  
NIDV Magazine

Nieuws: 16-09-2022

Staatssecretaris van Defensie en NIDV-bedrijven in gesprek bij Technolution

15 september, Gouda – Staatssecretaris Christophe van der Maat bezocht Technolution in Gouda voor een themasessie Sensortechnologie. 6 bedrijven in het NIDV-netwerk spraken met hem en zijn delegatie. Gevestigde namen, scale-ups, groeiend MKB: elk kwam met eigen ervaring en ideeën voor samenwerking. Het ministerie en de sector staan voor uitdagingen, en sessies als deze scheppen het begrip om ze aan te gaan.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 09-09-2022

Het NIDV-platform Duurzaamheid, Milieu en Veiligheid is begonnen!

Afgelopen juni heeft het Stichtingsbestuur van de NIDV de oprichting goedgekeurd voor het NIDV-Platform Duurzaamheid, Milieu en Veiligheid (NPDMV), met Jan Terlouw als voorzitter en Paul de Witte als secretaris. Zij hebben de afgelopen maanden bezoeken gebracht aan de bedrijven die kandidaten voor het platformbestuur inbrachten. Op 31 augustus kwamen ze voor het eerst bijeen bij CapGemini in Utrecht Leidsche Rijn.
NIDV nieuws

Nieuws: 09-09-2022

200ste NIDV-deelnemer Secura: sector in beweging

Steeds meer bedrijven die een rol vervullen op het gebied van defensie en veiligheid weten de weg naar de publieke veiligheidsorganisaties te vinden. De koopkrachtige vraag bij de overheid is sinds dit jaar substantieel groter geworden. Het doet de NIDV deugd dat die bedrijven zich ook aansluiten bij de NIDV. Op 23 augustus werd de mijlpaal van 200 NIDV-bedrijven bereikt: cybersecurity-expert Secura B.V. sloot zich bij het netwerk aan. Op 2 september bezochten voorzitter Hans Hillen en het NIDV-team Secura in Amsterdam. De kwaliteiten van Secura zijn een aanwinst voor het gouden ecosysteem voor defensie en veiligheid dat momenteel opbloeit.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws