+31 (0) 70 3644807

Search

Nieuwe cijfers ASD: Veiligheidsindustrie wederom belangrijke bron van banen en innovatie voor Europa

dec 11, 2019 | Nieuws

Nieuwe cijfers van de Europese koepelorganisatie AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD) laten zien dat in 2018 de Defensie- en Veiligheidsindustrie op Europees niveau wederom een essentiële bron van economische groei en kennisontwikkeling is geweest.
EU breed heeft de sector een nieuw record geboekt met 3,5% meer omzet, met een totaal tot 246 miljard Euro in state-of-the-art technologie. De sector heeft daarbij een belangrijke bijdrage geleverd aan de handel met met 145 miljard Euro aan export naar niet-EU landen. Ondanks de beperkte bijdrage van de Nederlandse export aan deze totaalcijfers laten deze cijfers zien dat er internationaal veel vraag is naar Europese technologie en expertise.

“Deze buitengewone resultaten geven geen aanleiding om achterover te leunen” aldus ASD Secretaris Generaal Jan Pie. “De sector heeft te maken met belangrijke uitdagingen zoals de digitale revolutie en zijn impact op technologie en vaardigheden, toenemende spanningen en de opkomst van competitie, vaak met staatssteun, die oneerlijk concurreert op de internationale markt. Met de toenemende concurrentie is het essentieel dat de juiste strategie wordt ontwikkeld om Europa voorop te houden qua innovatie waarmee de banen voor honderdduizenden mensen in de EU worden gewaarborgd.”

Het rapport is hier te vinden.

ASD Europe is de koepelorganisatie voor de Europese Aeronautische-, Ruimtevaart- en defensie-industrie. De NIDV is bij ASD Europe aangesloten.

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws