+31 (0) 70 3644807

Search

NIDV verheugd met firma Eekels als een nieuwe deelnemer

jun 8, 2020 | Deelnemers, Nieuws

De NIDV is verheugd met firma Eekels als nieuwe deelnemer van de NIDV. De contacten tussen NIDV en directeur Jan Hoegee van firma Eekels dateren al van enige jaren geleden. Als voormalig marineofficier en ook via zijn werkzaamheden bij TNO waren de banden al sterk, nu was onder meer de voortvarende aanpak van het NIDV ILS platform het juiste moment voor firma Eekels om zich definitief aan te sluiten als NIDV-deelnemer.

Eekels is ruim 110 jaar actief in de marktsegmenten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Met bijna 600 medewerkers voert Eekels projecten en onderhouds- & servicewerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. In Nederland heeft Eekels vestigingen in Kolham (hoofdvestiging), Delfzijl, Emmen, Gorinchem en Joure. Daarnaast heeft Eekels nog vestigingen in Kleve (Duitsland) en in Galaţi (Roemenië), een joint venture met SaierNico in China, en ‘representative offices’ in China en Vietnam.

Marine & Offshore
In de Marine & Offshore markt levert Eekels complete elektrotechnische installaties voor de volgende scheepstypen: passagiersschepen, luxe jachten, onderzoeks- en marine schepen, koopvaardij en schepen die worden ingezet voor de offshore (waaronder wind). Als onafhankelijke systeem integrator verzorgt Eekels het gehele traject van engineering, panelenbouw, installatiewerk, inbedrijfstelling tot en met onderhoud en service. Veelal zijn de volgende systemen onderdeel van onze levering: elektrische aandrijfsystemen, walstroomaansluitsystemen en scheepsautomatiseringsystemen.

Industrie & Infra

De klanten van Eekels in het marktsegment Industrie & Infra zijn actief in de petrochemie, chemie, voedings- en genotmiddelenindustrie, stro- & kartonindustrie, waterwinning en machinebouw. Daarnaast levert Eekels haar diensten aan organisaties die het beheer voeren over bruggen, sluizen en waterzuiveringen. Als onafhankelijke systeem integrator voert Eekels zowel projecten als onderhoudswerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. Eekels bezit specifieke expertise op het gebied van elektrische aandrijfsystemen, proces automatisering, systemen op het gebied van voorspellend onderhoud, airfin coolers en gespecialiseerde apparatenbouw.

Verder is vermeldenswaard dat Eekels onder de merknaam Marpower haar eigen oplossing levert voor diverse elektrotechnische vraagstukken, te weten: elektrische aandrijvingsoplossingen (frequentie omvormers), walstroom aansluit systemen, scheepsautomatiseringssystemen en diverse elektronica producten. Eekels is daarnaast ook onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze fysieke leefomgeving vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het betreft hier woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties.

Zie ook: Eekels.com

Contactpersoon

Maarten Lutje Schipholt

Maarten Lutje Schipholt

Business Development Manager

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Lutje Schipholt via m.lutjeschipholt@nidv.eu.

Eerder nieuws