+31 (0) 70 3644807

Search

NIDV pakt breed uit met het Holland Paviljoen DSEI in Londen

sep 11, 2019 | Nieuws

Foto: NIDV. In het Holland Pavilion zijn er uitgebreid gesprekken gevoerd tussen de Nederlandse delegatieleden, waaronder de Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser en grote en kleine Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstituten.

De Defence & Security Equipment International (DSEI) beurs is een tweejaarlijkse beurs voor de defensie-industrie en behoort tot de belangrijkste evenementen ter wereld. Met 3.000 bedrijven en 35.000 bezoekers uit 50 landen is het een belangrijk moment voor industrie en overheden om zich te presenteren en contacten te leggen. Ook de Nederlandse delegatie van NIDV-deelnemers, Defensie en bewindspersonen zijn aanwezig op de beurs die deze week in Londen plaatsvindt.

De Nederlandse deelname via het Holland Paviljoen is een samenwerking tussen de NIDV, Defensie, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Economische Zaken en Kimaat en de Nederlandse Ambassade te Londen. Staatssecretaris Barbara Visser en Directeur DMO Viceadmiraal Arie Jan de Waard zijn met verschillende Nederlandse en internationale partners in gesprek gegaan.

Onder de gesprekken waren ook een ontmoeting tussen de Staatssecretaris en D-DMO en de voorzitter van de Amerikaanse zusterorganisatie van de NIDV, de NDIA (National Defence Industries Association) in voorbereiding aan de US-NL Defence Industry Innovation Days in november.

Vanuit de Nederlandse industrie ligt er bij deze deelname een nadruk op het MKB.  Zorgvuldige voorbereiding met de verschillende stakeholders resulteerde in een grote hoeveelheid van delegaties die het Paviljoen bezochten. Zo was er een ontmoeting tussen NDIA (US counterpart NIDV) Gen Hubert Carlisle met Staatssecretaris Barbara Visser en D-DMO Vice-Admiraal Arie Jan de Waard ter voorbereiding op US-NL Defence Industry Innovation days in nov 2019 te Washington D.C.

De drukbezochte receptie vond plaats op de Zr.Ms. Zeeland.

De Staatssecretaris en D-DMO zijn daarbij aanwezig zodat de banden met de US op alle niveau’s verder worden aangehaald. Verder heeft de Staatssecretaris uitgebreid nader kennis gemaakt met de aanwezige NIDV bedrijven. Dit leverde goede discussies op met oprechte belangstelling voor Nederlandse MKB, kennisinstituten en innovatiekansen. Aan het eind van de eerste dag vond een drukbezochte receptie plaats aan boord van Zr.Ms. Zeeland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassadeur Simon Smits en de Commandant van het schip overste Paul Bijleveld. De imposante openingsspeeches door beide gastheren en de Staatssecretaris werden vervolgd door een stijlvolle toast op de bemanning en de Nederlandse industrie. Verder zijn er goede afspraken gemaakt met diverse (internationale) bedrijven voor deelname aan de NEDS op 28 november in Ahoy Rotterdam. Naar verwachting zal de Staatssecretaris Visser daar eveneens aanwezig zijn.

De NIDV-deelnemende bedrijven aan het Holland Paviljoen waren Bolidt, Contour, Custers Hydraulica, Orlaco De Regt Cables, Zeusch Aviation, EASPAir,NAVTRAIN, RH Marine, Damen Shipyards, IHC Hytech, Bosch Rexroth, NLR, TNO en Van Halteren.

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws