+31 (0) 70 3644807

Search

NIDV blij met verwerping bezuinigingsartikel door minister van Defensie

mei 29, 2020 | Nieuws

De NIDV is verheugd dat de minister van Defensie zich zo stevig in wil blijven zetten voor de hoognodige investeringen in de krijgsmacht. Uitstel van de herijking van de Defensienota verandert daar niets aan. Bezuinigen mag niet aan de orde zijn.

Juist nu is het zaak dat ook de defensie-uitgaven worden verhoogd om de gevolgen van de dreigende economische crisis door de COVID19 pandemie te beperken. Dat helpt niet alleen Defensie bij een sneller herstel van de krijgsmacht, maar ook noodzakelijke vervangings- en vernieuwingsinvesteringen kunnen dan worden gedaan. Deze materieelinvesteringen kunnen ten goede komen van de Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie. Daardoor zijn weer minder sociale uitkeringen nodig, want werknemers kunnen worden doorbetaald.

Het zou onzinnig zijn om niet nu te investeren in onderzeeboten, M-fregatten en de uitbreiding van het aantal F35; voor deze projecten is al geld gereserveerd, maar zijn nauwelijks begonnen. De NIDV gaat ervan uit dat juist de herijking van de Defensienota bijdraagt aan een snelle groei naar de afgesproken 2% van het Bruto Nationaal Product.

Zie ook: Minister: “noodzaak investeren onverminderd groot”

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws