+31 (0) 70 3644807

Search

Nederlandse Erevelden Indonesië

jan 25, 2019 | Nieuws

Van woensdag 7 november tot en met 11 november 2018 heeft in Jakarta de tweejaarlijkse Indodefence 2018 plaats gevonden. Op deze belangrijke defensie- en veiligheidsbeurs boden meer dan 900 standhouders hun producten en diensten aan voor de maritieme sector, luchtvaart, landsystemen, politie en cyber. Er waren diverse veel internationale delegaties die kennis konden maken met de nieuwste technologieën en innovaties.

De NIDV was met meer dan tien deelnemers aanwezig op de beurs. De bedrijven hadden de gelegenheid om hun banden met hun bestaande afnemers te intensiveren, daarnaast werd er gekeken waar er nieuwe mogelijkheden waren. Een lunch met de minister van Defensie van Indonesië maakte deel uit van het programma voor de Nederlandse bedrijven. Op 10 november heeft Vice Admiraal A.J. de Waard onder toeziend oog van vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie, het ministerie van Economische Zaken en een aantal bedrijven een kranslegging gedaan op het Ereveld Menteng Pulo in Jakarta. Op het Ereveld Menteng Pulo, één van de zeven erevelden in Indonesië, liggen Nederlandse en Indische slachtoffers begraven. Mannen, vrouwen en kinderen die omkwamen in de Japanse kampen of tijdens de Bersiap-periode en Nederlandse militairen die zijn gesneuveld in de onafhankelijkheidsoorlog. Na de ceremonie heeft een tweetal bedrijven, t.w. Bolidt en Thales, een bedrag gedoneerd voor het onderhoud aan de erevelden. Bolidt heeft verfspuiten gedoneerd voor de intensieve behandeling van de vele oorlogskruizen die tot op heden met de hand werden geschilderd. Thales heeft een aantal grasmaaimachines laten aanschaffen voor het onderhoud aan de erevelden.

Er is nog veel achterstallig werk op de Nederlandse Erevelden die verspreid liggen over Indonesië. De tekst in de bijlage geeft weer welke projecten er kunnen worden ondersteund. Klik hier voor de bijlage: Doneren

Archives

Categories