+31 (0) 70 3644807

Search

Mark Rutte in gesprek met NIDV deelnemers op beurs in Australië

okt 10, 2019 | Nieuws

Tijdens de handelsmissie naar Australië waarbij de Nederlandse industrie is vertegenwoordigd op de Pacific International Maritime Exposition, heeft Premier Mark Rutte gesproken met verschillende NIDV-deelnemers.

Een groot aantal Nederlandse bedrijven in de veiligheidsindustrie is deze week in Australië om zakelijke banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen. Met de premier werd er gesproken over de rol van de NIDV en de inzet op hoogwaardige technologie, cybersecurity en het optimaal inzetten van sensortechnologie. Australië heeft de afgelopen decennia flink geïnvesteerd in haar maritieme capaciteit, daarbij is ook Nederlandse kennis en technologie gebruikt. Met deze handelsmissie zijn o.a. TNO Defence and Security, RH Marine, Countour Advanced Systems, Damen Schelde Naval Shipbuilding, Trelleborg Group, Huisman Equipment, Deloitte, DAF Trucks en IHC Hytech mee.

Onderzeeboten

De Australische marine is net als de Koninklijke Marine bezig met het vervangen van de huidige onderzeeboot capaciteit. De Australische marine heeft hierbij voor NAVAL Group gekozen. Een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met de Australische marine en de Nederlandse delegatie.

 

Mark Rutte bezoekt NIDV deelnemers op beurs in Australie

Mark Rutte in gesprek met NIDV-deelnemers.

Opkomen voor (internationale) handelsbelangen

De handelsmissie naar Australië is georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Defensie Materieel Organisatie en de Nederlandse ambassade in Canberra, Australië. De aanwezigheid van de minister-president sluit aan op het bezoek van de staatssecretaris Barbara Visser aan de Nederlandse veiligheidsindustrie op de DSEI beurs in London in september. Het behartigen van de (internationale) belangen van de Nederlandse industrie is een kerntaak van de NIDV en de handel bevorderende activiteiten worden dan ook altijd goed door NIDV deelnemers bezocht.

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws