+31 (0) 70 3644807

Search

Johan de Witt – Conferentie op 6 september

jul 10, 2018 | Nieuws

Met de Johan de Witt conferentie wordt een groot staatsman en Raadspensionaris, die in 1672 op gruwelijke wijze door de Haagsche bevolking werd geliquideerd, geëerd. Johan de Witt was op dat moment pas 47 jaar. In tegenstelling tot de huidige generatie bestuurders, was hij al op zeer jonge leeftijd betrokken bij de Hollandse politiek. Ter illustratie, Johan werd op zijn 28e levensjaar Raadspensionaris voor Holland en West-Friesland.

Tot op heden heeft de conferenties echter geen recht gedaan aan de jonge leeftijdsgenoten van Johan de Witt, die hij destijds vertegenwoordigde. Daarom wordt deze generatie dit jaar aan ’t woord gelaten. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is wellicht te veel cliché. Maar men is ervan overtuigd dat onder de huidige leeftijdsgenoten van Johan de Witt, goede ideeën leveren over innovatie en leiderschap. Van deze ideeën kunnen onze huidige topbestuurders veel leren. Daarom is het thema: De jeugd bepaalt de koers!

Teams van Young Professionals zijn daarom aan het werk gegaan om drie sprankelende thema’s uit te werken voor deze editie:

  • The Millennial Navy: Hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
  • Innovating for the Future: Hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme “Tesla’s”?
  • In the Heart of Society: Hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?
Deze jongeren willen hun ideeën met u spiegelen, daarom bent u van harte ‘uitgedaagd’ om op donderdag 6 september onze conferentie bij te wonen. De organisatie wil u, topbestuurders en politici, uitnodigen om het gesprek met de jongeren aan te gaan. Daarbij zoekt de jonge generatie natuurlijk ook ondersteuning van leeftijdsgenoten, om ze vanuit het publiek bij te staan. Om de bezoekers op te warmen voor de discussie, wordt de conferentie ingeleid en geleid door Richard van Hooijdonk.
De conferentie vindt plaats in ‘Hal4 aan de Maas’. De conferentie wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waar u verder in gesprek kunt met de deelnemers en elkaar.
Tijdens de conferentie wordt ingegaan op modern leiderschap op een moderne manier gepresenteerd.

In het panel gaan onder meer zitting nemen: VADM R.A. Kramer, mevrouw Anneke (Ankie) Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer en de heer Ronald Prins, oprichter van FOX-IT.

U bent op donderdag 6 september tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom om de conferentie bij te wonen. De conferentie wordt gewoontegetrouw gehouden in Rotterdam.

Programma:
12.00 – 13.00 uur inloop
13.00 – 13.30 uur inleiding door Richard van Hooijdonk (tevens moderator)
13.30 – 14.00 uur The Millennial Navy
14.00 – 14.30 uur Innovating for the Future
14.30 – 15.00 uur In the Heart of Society
15.00 – 16.00 uur Interactieve discussie met panel van topbestuurders en politici
16.00 – 17.30 uur Netwerkborrel

Archives

Categories