+31 (0) 70 3644807

Search

Jaarbijeenkomst NGP opent nieuwe deuren voor samenwerken

okt 4, 2019 | Nieuws

Op woensdag 2 oktober stond tijdens de jaarbijeenkomst van het NIDV Grondgebonden Platform  (NGP) samenwerken tussen de Landmacht en industrie centraal. Het evenement vond plaats op het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) waar een grote delegatie vanuit de industrie naartoe was gekomen. Tijdens de bijeenkomst was er veel ruimte voor het uitwisselen van ideeën en visies tussen de Landmacht en de NIDV deelnemers die in het landdomein actief zijn. E

De luchtmachtbasis was bewust gekozen als plaats waar voor de bijeenkomst vanwege de ambities van de Landmacht voor het Technology Center Land (TCL) en het Distributiecentrum Soesterberg (LCS), waarvoor de samenwerking op Woensdrecht een goed voorbeeld is. Om een goed beeld te krijgen van het succes van Logistiek Centrum Woensdrecht  zijn er meerdere ervaringsdeskundigen aan het woord geweest. De sprekers waren o.a. de Commandant LCW, Commodore Richard Laurijssen, de bedrijven SPECTO, OneLogistics en Aeronamic.

Samenwerking NGP en Landmacht voor TLC en Distributiecentrum Soesterberg

Tijdens de bijeenkomst heeft Brigadegeneraal Gerhard Schonewille aan de aanwezige industrie zijn de visie gepresenteerd over het TCL en Distributiecentrum Soesterberg. Daarbij stelde hij de vraag aan de NGP deelnemers om gezamenlijk te gaan onderzoeken hoe hierbij tot een goede samenwerking te komen.  Zowel het NGP als het CLAS zijn enthousiast over de uitkomst van deze eerste kick-off en kijken met vertrouwen uit naar het ontwikkelen van een strategische en duurzame samenwerking tussen het CLAS en de grondgebonden industrie bij het Technology Center Land en Distributiecentrum Soesterberg.

Vervolg jaarbijeenkomst

Uit de bijeenkomst kwam duidelijk naar voren dat de aanwezige NGP deelnemers en de Landmacht graag verder kijken naar manieren om elkaar te versterken. Het NGP en het CLAS zullen gezamenlijk inventariseren wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn en wordt er gestreefd om dat op korte termijn voor te leggen aan de NGP deelnemers. De NIDV zal hierbij het voortouw nemen.

 

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws