+31 (0) 70 3644807

Search

In memoriam Sander Schnitger

jun 29, 2020 | Nieuws

Met leedwezen nemen wij kennis dat voormalig commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Sander Schnitger op Veteranendag is overleden. Wij behouden aan Sander goede herinneringen. Hij was ervan overtuigd dat, met de hedendaagse technologische ontwikkelingen, de Koninklijke Luchtmacht een innovatieslag moest maken. Daarbij stonden voor hem de mensen centraal. Hij had, onderweg naar CLSK3.0, een duidelijk oog voor de industrie. Voor de wijze waarop hij de samenwerking tussen luchtmacht en industrie gestalte heeft gegeven, zijn wij hem bijzonder erkentelijk.

Na zijn carrière bij de Koninklijke Luchtmacht hebben wij de samenwerking met Sander mogen voortzetten in zijn rollen als voorzitter van de Dutch Aviation Group en Director Global Services van Boeing, essentiële samenwerkingspartners binnen de Nederlandse Gouden Driehoek. Ook toen bleek dat Sander inzag dat tijdens de informele contacten belangen kunnen worden verenigd.

Een markante persoonlijkheid is heengegaan. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Marjan en hun zoons. Dat Sander ruste in vrede.

Namens de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid

Michiel van der Maat Ron Nulkes Hans Hillen

Voorzitter Netherlands Industrial Fighter Aircraft Platform

Directeur NIDV Voorzitter NIDV

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws