+31 (0) 70 3644807

Search

IHC nieuwe deelnemer bij NIDV

feb 18, 2020 | Nieuws

Foto: NIDV.

Royal IHC heeft zich aangemeld als nieuwe NIDV deelnemer. De onderneming is werkzaam op een viertal gebieden: scheepsbouw, offshore, mining en funderingstechnieken. Binnen de scheepsbouw is men marktleider bij de bouw van baggerschepen. Klanten zijn onder meer baggerbedrijven, rederijen, olie- en gasconcerns, offshore contractors en bouwmaatschappijen.

Royal IHC wil zich meer op de maritieme defensiemarkt gaan richten, m.n. op het gebied van projectmanagement en onderhoud van schepen. Er is reeds sprake van samenwerking met het Marinebedrijf te Den Helder bij projectmanagement en engineering voor de ombouw van bestaande schepen. Verder wordt er personeel uitgewisseld met Defensie als onderdeel van ‘de Adaptieve Krijgsmacht’. Daarnaast is op 7 feb 2019 een formeel samenwerkingsverband aangegaan met Naval Group uit Frankrijk in het kader van het project vervanging onderzeeboten.

Bij IHC werken ca. 3300 personen verdeeld over de locaties Alblasserdam, Apeldoorn, Delfgauw, Dordrecht, Goes, Kinderdijk, Krimpen aan den IJssel, Raamsdonksveer, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Internationaal is het bedrijf onder andere actief met eigen vestigingen in China, Dubai, Singapore en de Verenigde Staten. IHC Hytec (Raamsdonkveer) was reeds bij het NIDV aangesloten maar is specifiek gericht op duikapparatuur, decompressietanks en duiksimulatoren.

Contactpersoon

Maarten Lutje Schipholt

Maarten Lutje Schipholt

Plv Directeur/Business Development Manager Marine

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten via m.lutjeschipholt@nidv.eu

Eerder nieuws