+31 (0) 70 3644807

Search

Handelsmissie Vietnam

jul 5, 2018 | Nieuws

Van 1 juli tem 3 juli jl. heeft er handelsmissie plaatsgevonden naar Hanoi in Vietnam. Aan deze missie hebben negen bedrijven mee gedaan waarbij er een aantal de eerste contacten hebben gelegd met de Vietnamese overheid. Sommige van de bedrijven zijn reeds actief in de regio en wilden door deelname de huidige omzet vergroten. De handelsmissie was gebaseerd op een Memorandum of Understanding (MoU) die de huidige bestuursvoorzitter van de NID, de heer Hans Hillen, toentertijd als Minister van Defensie met zijn Vietnamese ambtsgenoot heeft afgesloten. Door deze MoU lag er een formeel document ten grondslag aan de activiteiten in Vietnam.

 

Op de eerste dag was de Nederlandse Ambassade gastheer van een diner, op de tweede dag hebben de Nederlandse bedrijven zich kunnen presenteren aan de Vietnamese overheid. Na de presentaties was er gelegenheid voor B2B en B2G gesprekken. Op de derde dag waren er twee bedrijfsbezoeken gepland aan scheepswerven, één van Damen en de ander van de Vietnamese overheid. Gebleken is dat de Vietnamese overheid op zoek is naar (Westerse) producten die de slagkracht van de Vietnamese defensie verbeteren.

Naast de Nederlandse Ambassade was er ook ondersteuning vanuit de DMO, DDMO was delegatieleider van de Nederlandse afvaardiging. Ook het Ministerie van EZK ondersteunde deze missie, waar in totaal, naast de Nederlandse bedrijven, in totaal op de tweede dag honderd mensen hebben deelgenomen. Uit de gesprekken na afloop is gebleken dat zowel de Vietnamese overheid als de Nederlandse de bedrijven tevreden waren en dat aan hun doelstelling was voldaan.

 

Archives

Categories