+31 (0) 70 3644807

Search

Handelsmissie naar Griekenland een succes!

sep 16, 2020 | Nieuws

Van 7 september tot 11 september heeft een NIDV-delegatie een bezoek gebracht aan Griekenland. In een eerder bezoek deze zomer werd het duidelijk dat er vanuit beide landen een samenwerking wordt geambieerd om de banden aan te halen op het gebied van Defensie en veiligheid. Tijdens gesprekken met de Griekse overheid is hier verder over gesproken.

Tijdens het bezoek is er o.a. gesproken met een drietal Griekse ministers voor nadere kennismaking en hoe we de samenwerking met behulp van de Griekse overheid verder kunnen invullen. Binnen het maritieme domein, de luchtvaart, landsystemen en cybersecurity zijn de kansen gedefinieerd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de totstandkoming van een PIB (Partners for International Business) waar bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen aansluiten. De PIB betreft een samenwerkingsverband tussen de overheid en de industrie waar er vanuit de overheid ondersteuning is van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Defensie en de Nederlandse Ambassade in Athene. Binnen de PIB is er plaats voor maximaal 15 bedrijven. Het bezoek was erg succesvol en biedt kansen voor de toekomst.

 

Foto: NIDV.┬á Van links naar rechts, Peter Huis in’t Veld, minister van Defensie Nikos Pangiotopoulos en rechts Maurits ter Kuile, Chef de Poste en tvs plv. ambassadeur in Griekenland. Op de andere foto de delegatie van NIDV en haar deelnemers.

Contactpersoon

Peter Huis in't Veld

Peter Huis in't Veld

Business Development Manager

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via p.huisintveld@nidv.eu.

Eerder nieuws