+31 (0) 70 3644807

Fokker-baas Büthker gaat GKN Aerospace leiden

okt 5, 2017 | Nieuws |

Hans Büthker, ceo van Fokker Technologies wordt ceo van GKN Aerospace.

Hans Büthker, ceo van Fokker Technologies wordt ceo van GKN Aerospace.Foto: GKN Aerospace

Hans Büthker, die sinds 2014 ceo en bestuursvoorzitter is van Fokker Technologies, wordt de nieuwe ceo van GKN Aerospace. Dat heeft het Britse concern GKN plc dinsdagochtend bekendgemaakt.

Büthker volgt op 1 januari 2018 Kevin Cummings op, die sinds januari 2014 ceo was van GKN Aerospace en ceo wordt van moederbedrijf GKN plc. Büthker volgt Cummings ook op als vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Fokker Technologies. President-commissaris is oud-KLM-topman Peter Hartman.

‘Ik ben verheugd dat Hans de rol van ceo op zich zal nemen’, aldus Nigel Stein, terugtredend ceo van moederconcern GKN plc. Het Britse bedrijf heeft in 2015 de Nederlandse toeleverancier voor de vliegtuigbouw overgenomen. ‘Fokker is voor GKN Aerospace een uitstekende acquisitie geweest en Hans heeft een grote bijdrage geleverd aan dat succes. Ik weet dat hij een uitstekende leider voor GKN Aerospace zal zijn’, aldus Stein die met pensioen gaat.

 

Büthker was sinds 1997 in diverse functies bij Fokker en Stork Aerospace werkzaam, onder meer als chief operating officer en chief procurement officer. Ook was hij directeur van diverse werkmaatschappijen van Stork. Fokker Technologies telt bijna 5000 werknemers en levert onder meer aan Airbus, Boeing en Dassault. Fokker participeert ook in het JSF-programma van Lockheed. Zo gaat Fokker vanaf 2021 het onderhoud van wielen, remmen en schokbrekers van de landingsgestellen van de F35 verrichten. Fokker heeft al decennia het landingsgestel van de F-16 en van de NH90-helikopter in onderhoud.

Toeleveranciers

GKN Aerospace is een van de grootste toeleveranciers voor de vliegtuigbouw ter wereld. De divisie telt 18.000 medewerkers en 54 productielocaties in 14 landen. GKN Aerospace ontwikkelt, bouwt en levert geavanceerde systemen, componenten en technologieën voor de luchtvaart die worden toegepast in vrijwel alle passagiersvliegtuigen, jachtvliegtuigen, helikopters en businessjets ter wereld. GKN Aerospace levert zogeheten aerostructures, waaronder lichtgewicht composieten, motorsystemen, ijsbeschermingssytemen en bekabelingssystemen. In 2016 bedroeg de omzet £ 3,4 mrd (circa € 4 mrd). Afgelopen zomer maakte Fokker Technologies bekend een nieuw hoofdkantoor in Papendrecht te zullen betrekken.

Moederbedrijf GKN plc is een industrieel technologieconcern dat wereldwijd actief is in vliegtuigbouw en autoproductie. Het concern bestaat uit drie divisies: GKN Aerospace, GKN Driveline en GKN Powder Metallurgy. Met ruim 58,000 werknemers had GKN in 2016 een omzet van £ 9,4 mrd (circa € 11 mrd).

Tekst: https://fd.nl/ondernemen/1221013/hans-buthker-gaat-gkn-aerospace-leiden

 

Archief

Categorieën