+31 (0) 70 3644807

Search

F-35 Regional Warehouse in Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) officieel geopend

nov 7, 2019 | Nieuws

Het F-35 Regional Warehouse in Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) is op 5 november officieel geopend en dit markeert het begin van de ondersteuningsfase met extra industriële werkzaamheden in Nederland. Greg Ulmer, Vice President en General Manager van het F-35 programma van Lockheed Martin, luitenant-generaal Eric T. Fick, USAF en Program Executive Officer van het F-35 Lightning II Joint Program Office, en Rene de Koning, CEO van OneLogistics, waren aanwezig bij de feestelijke opening van dit warehouse, dat Nederlandse leveranciers voor de F-35 veel mogelijkheden voor ondersteuning biedt, nu de ondersteuning voor de F-35 wereldwijd steeds groter wordt en zich verder uitbreidt.

Greg Ulmer, Vice President en General Manager van het F-35 programma van Lockheed Martin, woonde het evenement bij waarmee het startsein werd gegeven voor de ondersteuningswerkzaamheden voor de F-35 in Nederland en de Europese regio.

Wereldwijde samenwerking F-35

“De F-35 is het volgende generatie gevechtsvliegtuig van de NAVO met een transformerend vermogen en een ongeëvenaarde interoperabiliteit met middelen van de NAVO en andere partners,” zegt Ulmer. “Europa en Nederland spelen een belangrijke rol bij de productie en de ondersteuning van de F-35 wereldwijd. Over de gehele linie wordt bijna 25% van de inhoud naar waarde van de F-35 geleverd door Europese bedrijven en landen zoals Nederland die de wereldwijde samenwerking verder versterken door aspecten van de F-35 te ondersteunen in de komende decennia.”

Met de toenemende internationale leveringen en operationele uitbreiding van de F-35 wordt de ondersteuning van internationale gebruikers van de F-35 steeds belangrijker. Het Regional Warehouse biedt Amerikaanse en internationale strijdkrachten voordelen doordat via dit warehousingprogramma de juiste onderdelen op het juiste moment worden geleverd.

Warehouse- en distributiecentrum in Nederland

Als onderdeel van de permanente ontwikkeling van de wereldwijde ondersteuningsstrategie voor de F-35 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie in 2017 de regionale warehousingfunctie voor de F-35 in de Europese regio aan Nederland toegekend. Dankzij dit warehouse- en distributiecentrum in LCW kan het F-35 programma worden geoptimaliseerd en de luchtvaartinventaris in de Europese regio worden beheerd. De toekenning is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd door het F-35 Joint Program Office (JPO) afkomstig van partnerlanden, klanten van Foreign Military Sales (FMS) en hun bedrijven.

Met de recente toevoeging van Vliegbasis Leeuwarden zijn de F-35’s nu vanaf 20 bases wereldwijd operationeel. Er zijn meer dan 450 F-35’s afgeleverd en er zijn ruim 910 piloten en 8.350 onderhoudsmensen getraind. Negen landen hebben nu F-35’s operationeel vanaf een basis op hun grondgebied en zeven diensten hebben een verklaring van initieel operationeel vermogen.

Bron: Lockheed Martin. F35.com

Meer informatie over het LCW: Defensie.nl

OneLogistics OneLogistics.eu

 

 

 

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws