+31 (0) 70 3644807

Search

F-35 piloot Ian Knight nieuw aanspreekpunt voor wereldwijde F-35 community bij ILIAS Solutions

dec 17, 2020 | Deelnemers, Nieuws

Ian Knight zal vanaf 1 februari 2021 starten als Business Development Manager bij ILIAS Solutions. Knight zal meer dan 20 jaar ervaring meebrengen in gevechtsoperaties, onderhoud en compliance. Zijn focus zal liggen op oplossingen voor de F-35-gemeenschap, gebaseerd op standaard componenten van ons ILIAS Defense Platform.

“Ik ben erg trots dat Ian mijn team komt versterken met zijn real-life F-35-ervaring. Hij zal onze zoektocht leiden om waardevolle oplossingen voor de gemeenschap te bedenken. Hij begrijpt de uitdagingen, weet wat er moet worden aangepakt en is gepassioneerd over het leveren van echte mogelijkheden om de prestaties van de vloot te verbeteren.” – Harald Kokelkoren, Director Business Development, ILIAS Solutions.

Ian Knight is een reserve luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht met meer dan 20 jaar ervaring in gevechtsoperaties, instandhouding en compliance. Knight was een vooraanstaand afgestudeerd in de opleiding van piloten en afgestudeerd aan de RNLAF Weapons School en had de eer om in meerdere F-16-uitzendingen naar Afghanistan te dienen.

Nadat hij zijn wapenopleiding had afgerond, diende Ian als RNLAF-uitwisselingsofficier bij een F-16-squadron van de Amerikaanse luchtmacht in South Carolina, gevolgd door een positie in het F-16 Replacement Office van de Defensie Materieel Organisatie. Voortbouwend op zijn acquisitie- en gevechtservaring, werd Ian geselecteerd als een van de eerste vier RNLAF F-35-piloten, belast met het uitvoeren van operationele F-35-tests samen met partners van de U.S. Services, het VK en Australië. Ian voerde het bevel over zowel het testeskader op Edwards AFB als het eerste operationele F-35-squadron op vliegbasis Leeuwarden. Voordat hij bij ILIAS Solutions verantwoordelijk werd voor de bedrijfsontwikkeling van F-35, was zijn laatste actieve functie bij het directoraat Defensie-operaties als plaatsvervangend hoofd Strategie & Plannen.

“Ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van het ILIAS-team en kijk ernaar uit om met deze uitstekende groep professionals samen te werken. Mijn betrokkenheid bij het F-35-programma van de afgelopen 17 jaar heeft me geleerd dat het integreren van operaties, onderhoud, logistiek, IT en beveiliging de sleutel is om de oorlogsjager effectief en efficiënt op tijd op het doel te krijgen” – Ian Knight, Business Development Manager, ILIAS Solutions.

Meer informatie: Ilias-Solutions

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws