+31 (0) 70 3644807

Search

Eerste Airbus A330 MRTT landt op de Vliegbasis Eindhoven

jun 30, 2020 | Nieuws

Vandaag, 30 juni 2020, is op de Vliegbasis Eindhoven het eerste Multi Role Tanker and Transport vliegtuig geland, het voor deze taak ontworpen Airbus A330 toestel. Van de totale Europese vloot komen er vijf te staan op de Vliegbasis Eindhoven, de overige toestellen vinden in Keulen hun thuisbasis.

Het door de Navo gedreven programma, Multinational Multi-Role Tanker and Transport Fleet (MMF), is gerealiseerd samen met EU-agentschappen, de Organisation for Joint Armament Cooperation (OCCAR)  en zes Europese landen.

Pool-samenwerking
In een pool kunnen  deze toestellen door de deelnemende landen België, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Tsjechië en Nederland worden gebruikt. Vooral door de initiërende rol van het Nederlandse ministerie van Defensie kan dit eerste succes van dit programma voor strategische tanker- en transportcapaciteiten worden geboekt.

Deze toestellen komen in Nederland in de plaats van de KDC-10’s die na vele jaren trouwe dienst worden vervangen door dit moderne materieel. Daarnaast zijn deze vliegtuigen veel zuiniger en schoner dan de voormalige Martinair-vliegtuigen.

Nieuwe rol Vliegbasis Eindhoven
De NIDV en haar deelnemers feliciteren het ministerie van Defensie, in het bijzonder de Koninklijke Luchtmacht met deze aanwinst. Door deze vloot gaat de Vliegbasis Eindhoven er anders uit zien en maakt het zich op voor een nieuwe toekomst. Vermeldenswaard is dat de Nederlandse industrie in dit project ook een aandeel heeft mogen leveren.

Afbeelding: NATO NSPA, MMRT landing op Aterrizaje Airport.

Contactpersoon

Peter Huis in't Veld

Peter Huis in't Veld

Business Development Manager

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Huis in’t Veld via p.huisintveld@nidv.eu.

Eerder nieuws