+31 (0) 70 3644807

Search

EAL uit Apeldoorn hoofdleverancier toegangssystemen Invictus Games 2020

nov 28, 2019 | Nieuws

Tijdens de leden-jaarvergadering 2019 van de Stichting Nederlandse Industrie Defensie en Veiligheid (NIDV) sprak Luitenant Generaal b.d. en voormalig Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif het bonte gezelschap toe aangaande de Invictus Games Den Haag 2020 presented by Jaguar Land Rover. Sport als middel, ideële doelstellingen, waardering en respect en natuurlijk het feit dat de Invictus Games editie 2020 is gekoppeld aan de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Al snel ontstond er een prettig contact tussen de organisatoren en EAL Apeldoorn.

De voorzitter van de Stichting van de Invictus Games Den Haag 2020, Mart de Kruif; “De nog jonge historie van de Games maakt dat het draaiboek nog volop in ontwikkeling is. Bij iedere editie moet dit groeien. Hierbij is de inzet van sponsoren onontbeerlijk. Sponsoring komt niet alleen ten goede aan het budget, het is ook een openlijke blijk van waardering en respect en daarmee een stimulans.”

EAL Apeldoorn is een 35 man sterk familiebedrijf wat zich bezig houdt met Toegangscontrole- en Security Management Systemen, Voicerecording systemen en Mobiele Data Communicatiesystemen. Met deze core-businesses en haar importeurschappen op het gebied van biometrie is zij actief binnen de diverse Overheden, Zorgcentra, Politie & Justitie en Defensie.

Liaison Officer Overheden bij EAL, Hans van Hooijdonk; “In nauwe samenwerking met de organisatie van de Invictus Games 2020 heeft EAL Apeldoorn een systeem ontwikkeld en beschikbaar gesteld wat voorziet in een Toegangscontrolesysteem voor de aan specifieke (deelnemers-)groepen voorbehouden gebouwen en ruimtes en tevens een accreditatiesysteem behelst wat sporters en begeleiders op de juiste momenten en locaties de benodigde rechten toekent”.

EAL beschikt over een in-house afdeling Research & Development voor zowel software als hardware. Zij is daarnaast eigenaar van alle (intellectuele) rechten en daardoor in de gelegenheid om haar systemen middels klantspecifiek maatwerk geschikt te maken voor iedere specifieke taak.

Het op maat gesneden aangeboden systeem zal worden vervolmaakt op basis van eerdere en toekomstige ervaringen en ook voor volgende edities beschikbaar worden gesteld. Daarmee verbindt EAL zich voor langere tijd aan het evenement en wordt er gezorgd voor “Dutch Legacy”.

Over de Invictus Games
De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.  De Invictus Games Den Haag wordt van 9-16 mei 2020 gehouden in Zuiderpark, Den Haag. 500 Deelnemers uit 19 landen mogen ieder 2 familie en vrienden meenemen en participeren in een of meerdere sporten. Er worden 10 sporten beoefend: atletiek, handboogschieten, wielrennen, indoor roeien, gewichtheffen, zitvolleybal, rolstoelbasketbal, zwemmen, Jaguar Land Rover Driving Challenge en rolstoelrugby. www.invictusgames2020.nl

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws