+31 (0) 70 3644807

Search

Duurzaam gezondheidscentrum Stroe

okt 16, 2019 | Nieuws

De Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe heeft de primeur met een gloednieuw gezondheidszorg- en tandheelkundig centrum. Begin oktober is het geopend.

Het eerstelijns gezondheidszorgcentrum is goed voor jaarlijks 15.000 consulten en zo’n 2.500 behandelingen. Het bijna energieneutrale pand biedt onder meer onderdak aan spreek- onderzoeks- en behandelruimten, een laboratorium, prikpoli en apotheek.

Het tandheelkundig regiocentrum, in Stroe alleen al goed voor zo’n 6500 behandelingen per jaar, voorziet in normale en bijzondere tandheelkunde. Het nieuwe onderkomen vormt de ‘voetafdruk’ voor alle toekomstige gezondheidscentra bij Defensie. Ermelo is de eerstvolgende.

Niet zonder slag of stoot

Aan de nieuwbouw ging een lang proces vooraf. De vele jaren van minimalisme bij Defensie tornde aan de kwaliteit van het vastgoed. Het oude gezondheidscentrum werd in 2016 noodgedwongen gesloten. Dankzij het team dat de zorg in Stroe leverde, zaten de militairen op locatie niet zonder medische dienstverlening.

Het gezondheidscentrum in Stroe, tevens regiocentrum voor het oosten des lands, is het eerste in een reeks van 6 nieuwbouw en 16 renovatieprojecten. Het nieuwe pand is, met ongeveer 300 zonnepanelen op het dak, bovendien zo goed als energieneutraal. Het toont dat ook Defensie een stap heeft gezet naar duurzame, energiezuinige en doelmatige gebouwen.

Duurzaam gezondheidscentrum Stroe

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws