+31 (0) 70 3644807

Search

Defenture BV levert laatste van 75 nieuwe SOF-terreinwagens aan Defensie

jul 13, 2020 | Nieuws

Het Korps Commandotroepen beschikt vanaf nu over het complete Vector-arsenaal. Het Nederlandse bedrijf Defenture BV droeg afgelopen week de laatste van de totaal 75 nieuwe terreinwagens over aan Defensie. 

Vector staat voor versatile expeditionary commando tactical off road en is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse special operations forces. De Vector vervangt de Mercedes-Benz (MB) G280 CDI.

Extreme omstandigheden

Of het nu in de modder is, woestijnzand, sneeuw of op smalle geitenpaadjes in bergachtig terrein. De Vector kan wereldwijd onder de meest extreme omstandigheden worden ingezet voor operaties van de special operations forces. De terreinwagen is ook modulair. Dat betekent dat de bemanning afhankelijk van de opdracht kan kiezen voor meer of minder opties aan het voertuig.

Defenture BV ontwikkelde en bouwde de Vector in nauwe samenwerking met commando’s en specialisten van de Defensie Materieel Organisatie. Het bedrijf blijft betrokken bij het onderhoud van de voertuigen.

Militaire dieselquads

Defenture BV is met deze levering nog niet klaar bij Defensie. Binnenkort sluit het bedrijf ook nog een overeenkomst met Defensie voor de levering van militaire dieselquads.

Overgenomen van: Defensie.nl

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws