+31 (0) 70 3644807

Search

Defensie investeert in zonneauto Lightyear One

jul 9, 2019 | Nieuws

Bron: Defensie.nl

“Het is 05.23 uur als op 7 juli 2019 de zon opkomt boven Katwijk. Op dat vroege uur is het prototype van de revolutionaire ‘zonneauto’ Lightyear One onthuld. Even later tekende Defensie het koopcontract voor dit voertuig van de firma Lightyear dat in 2020 wordt afgeleverd.”

“Streven naar duurzaamheid: De investering is geboren vanuit de Defensie brede ambitie om aan te sluiten bij het Rijksbeleid te streven naar meer duurzaamheid. Defensie is daarom zeer geïnteresseerd in een wagenpark dat zich door waterstof, elektriciteit of zonne-energie kan verplaatsen. Het prototype, de Lightyear One, heeft geïntegreerde zonnecellen en is volledig ontworpen op energie-efficiëntie. Bauer: “Door de aankoop van dit voertuig verkrijgt Defensie kennis en ervaring uit de eerste hand, over het autonoom realiseren (zonne-energie) van de benodigde energie om te verplaatsen.”

Operationele voordelen: In de toekomst kan de zonneauto Defensie operationele voordelen bieden. De Lightyear One wordt met een regulier stopcontact bijvoorbeeld vrijwel net zo snel opgeladen als andere elektrische auto’s via een speciaal oplaadpunt. Ook wordt de behoefte aan verzwaarde infrastructuur veel minder.

Katwijk, 25 juni 2019.
Lightyear One auto, presentatie en contractondertekening.

Verkleinen logistieke footprint: De voordelen gelden zeker in zonnige missiegebieden. Elektrische voertuigen verkleinen daar de logistieke footprint. Je hoeft namelijk geen brandstof aan te leveren. En met voldoende zon hoeft een voertuig als de Lightyear niet eens aan een laadpaal. In Australië bijvoorbeeld leveren de panelen meer energie op dan dat de auto aan energie kost. Het onderhoud aan zo´n auto zorgt ook voor de kleinere logistieke footprint. In een elektrische auto zit geen brandstofmotor, en dat scheelt veel bewegende delen die kunnen slijten. Er zit ook geen versnellingsbak in en geen brandstofpomp. Simpel gezegd komt het neer op minder bewegende onderdelen, dus minder onderhoud. Verbeek: “Defensie moet investeren in innovatie om ook in de toekomst de operationele slagvaardigheid te waarborgen.”

KAP Erik van der Haar: De onthulling van de Lightyear One! In de kranten wordt deze auto al het Nederlandse antwoord op Tesla genoemd. Voor mij was eigenlijk het belangrijkste moment dat C-DOSCO het contract kon gaan ondertekenen voor de aanschaf van 1 stuks Lightyear One Signature Edition. De uitdaging zat niet in het laten ondertekenen door C-DOSCO, maar voornamelijk in de vooruitbetaling die Lightyear vraagt van al zijn klanten.

De eerste keer dat ik uitgebreid hoorde over Lightyear was tijdens de DVVO-infodag. Ik had het dossier toen net overgenomen van een collega toen ik hoorde van BGEN Harmsma dat Defensie er ook eentje had aangeschaft en dat we nummer 9 van de productielijn krijgen. Defensie hoefde alleen nog maar vooruit te betalen. Dit klonk wel als een heel eenvoudig dossier. Maar zoals wel vaker, schijn bedriegt. In de pauze even kort met de medewerkers van Lightyear gesproken en twee weken later zat ik samen met de Contractmanager (Fabiënne Slembrouck) in Helmond om de voorwaarden te bespreken. De voorwaarden kwamen we redelijk snel uit, maar de vooruitbetaling van 100% bleef staan aangezien we bij de ‘eerste’ tien klanten zaten.
Samen met F&C zijn de voorwaarden voor de vooruitbetaling opgesteld en gelukkig was Lightyear bereid om hieraan mee te werken. Gezien de hoogte van het bedrag en de aard van de behoefte werd er aangegeven dat we het wellicht niet via HDFC hoefden laten gaan. Een week voor de onthulling bood ik het dossier aan bij FABK voor VT-3 en toen begon de stress voor mij. FABK gaf namelijk aan dat HDFC toestemming voor de vooruitbetaling moest geven, aangezien het om een 100% vooruitbetaling ging. Omdat de financial controller met verlof was tot 1 juli was FABK gelukkig bereid om dit door te zetten naar HDFC. Ondertussen was het echter al wel donderdagavond en de C-DOSCO zou toch echt de dinsdag erop het contract bij zonsopkomst gaan ondertekenen. Op vrijdag kreeg ik te horen dat de behandelende HDFC-functionaris het dossier had doorgezet voor goedkeuring en die zou ik dan maandag krijgen. Maar welke berichten ik op maandag ook binnen kreeg, ze waren niet van HDFC. Overigens wel van communicatie. De CDS zou ook aanwezig zijn bij de onthulling  maximale stress! C-DOSCO moet iets ondertekenen, CDS is erbij aanwezig en ik zat nog zonder goedkeuring. Om 14:51u kwam het verlossende mailtje, goedkeuring van HDFC.
Dinsdagochtend heel vroeg (05:23u in de TheaterHangaar in Katwijk) begon de voorstelling met de onthulling en voorafgaand aan het persmoment werd het contract ondertekend: Defensie krijgt nummer 9 en deze wordt medio 2020 geleverd!

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws