+31 (0) 70 3644807

Search

Alewijnse levert complete elektrische engineering Zr.Ms. Pelikaan

mei 28, 2020 | Deelnemers, Nieuws

Alewijnse levert de complete elektrische engineering bij de mid-life refit van Zr.Ms. Pelikaan, een ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine. Damen Shipyards Den Helder contracteerde Alewijnse in augustus vorig jaar, waarna het werk in januari van start ging in Den Helder en op de Damen werf in Harlingen.

Zr.Ms. Pelikaan speelt een belangrijke rol bij veiligheidsoperaties en nood- en humanitaire hulp in het Caribische gebied. Alewijnse levert een uitgebreid pakket aan elektrische diensten tijdens het refit project, zoals de engineering, levering en installatie van apparatuur, projectcoördinatie en inbedrijfstelling van alle elektrische systemen aan boord, zoals de installatie van splinternieuwe telefoon-, radar-, CCTV- en alarm- en monitoringsystemen. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie en kan het schip daarom voorzien van de meest actuele en toekomstgerichte systeemoplossingen.

Defensie & veiligheid

Alewijnse kreeg de opdracht voor Zr.Ms. Pelikaan vanwege de hoge kwaliteit van de technische apparatuur en expertise, en de eerdere ervaring bij het ontwerpen en installeren van de elektrische systemen bij de nieuwbouw op de Roemeense werf van Damen Shipyards Galati in 2005. Daarnaast heeft het bedrijf jarenlange ervaring met Damen bij de bouw van schepen voor defensie en veiligheid. De uitgebreide ervaring en expertise met marineschepen is belangrijk om het project in een korte doorlooptijd met succes te kunnen afronden, zodat Zr.Ms. Pelikaan op tijd is uitgerust voor nieuwe operaties tijdens het orkaanseizoen in het Caribisch gebied.

Door de recente corona crisis heeft het project wel te maken met extra uitdagingen. Perry Eikelenboom, contract manager bij Alewijnse, legt uit: “Onze topprioriteit is de veiligheid van ons personeel en co-werkers op dit project. Essentieel daarbij is het in achtnemen van de sociale afstandsregels en het minimaliseren van het aantal mensen per werklocatie, al legt dit wel druk op het projectschema. Gelukkig werken we in nauwe samenwerking met de werf en door samen de veiligheidsmaatregelen te volgen, kunnen we zowel efficiënt als veilig te werk gaan.”

Efficiënte uitvoering

Jan-Dirk Boomsma, project manager bij Damen Shipyards Den Helder, beaamt dit: “Alewijnse was de logische keuze voor het elektrische deel van dit project. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met Zr.Ms. Pelikaan en andere marineschepen. We zien deze ervaring duidelijk terug bij de efficiënte uitvoering van dit project. De samenwerking is erg goed en door ons teamwerk kunnen we de projectwerkzaamheden volgens schema afronden met inachtneming van de belangrijke veiligheidsmaatregelen op de werf.”

Bron: Alewijnse.com

Contactpersoon

Matthijs Olde

Matthijs Olde

Adviseur Politiek, Projecten en Communicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Matthijs Olde via m.olde@nidv.eu.

Eerder nieuws