Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert regulier een aantal seminars over exportcontrole van strategische goederen.

De nadruk van dit seminar zal liggen op de basisprocedures rondom exportcontrole van strategische goederen en is met name gericht op personen die nog niet eerder hebben deelgenomen.

Er zal mede aandacht besteed worden aan de huidige sancties die zijn ingesteld tegen de Russische Federatie.

U bent hierbij van harte welkom. Mocht u het seminar willen bijwonen, dan kunt u zich tot 16 september 2022 inschrijven via de link onderaan dit bericht of via deze save-the-date. Nadere informatie, waaronder over het programma en de sprekers volgen spoedig.

Registratielink: https://forms.gle/BrMjcBqQsEzYqkoH8

Laatste nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Dialoog centraal bij werkbezoek afdeling wapenexportbeleid

“Hoe kunnen we de goede dingen goed doen?” Ziedaar de vraag waar iedereen die zich met export compliance en vergunningen bezighoudt soms tegenaan loopt. Op 31 augustus bracht een delegatie van medewerkers van de afdeling Wapenexportbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan SEKO als gastheer van het NIDV-Platform Trade Compliance. Het doel van de dag was een aantal nieuwe medewerkers inzicht te geven in de compliance-processen en vergunningstrajecten binnen de veiligheidssector.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 21-07-2022

Export van de veiligheidssector blijft stabiel: Exportbeleid 2021 gepubliceerd

De exportvergunningen die het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 heeft afgegeven laten een stabiele trend zien in de export van de Nederlandse veiligheidssector. De totale waarde van de afgegeven vergunningen in 2021 bedroeg € 928 miljoen. Dat is een stijging ten opzichte van 2020 (€ 701 miljoen) en vergelijkbaar met 2019 (€ 923 miljoen). Daarbij laat de export naar Midden-Oosten en Azië een dalende trend zien.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 26-10-2021

Positionpaper Commissiedebat wapenexportbeleid

Op 28 oktober staat het jaarlijkse Commissiedebat Wapenexportbeleid gepland in de Tweede Kamer. Vanwege de grote impact van dit beleid op de Nederlandse Defensie- en veiligheidssector heeft de NIDV wederom een positionpaper geschreven.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws