Vrijdag 16 september a.s. vindt er een bijeenkomst plaats van het NPVS bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigings Commando (DGLC) op de Luitenant-Generaal Best Kazerne in Venray (voormalige Vliegbasis De Peel).

Het hoofdthema van de bijeenkomst is “onbemand”, maar dat wil niet zeggen dat andere aspecten van de militaire luchtvaart in het geheel niet aan de orde zullen komen.

De agenda en formele uitnodiging voor de bijeenkomst volgen na de zomervakantie, maar zeker is wel dat een deel van de dag besteed zal worden aan het bezoeken van de counter-drone oefening TIE-22 die dan op de kazerne wordt gehouden. Daarnaast is het onze intentie om aandacht te besteden aan de uitbreiding van het Reaper squadron van de Koninklijke Luchtmacht, aan het Loyal Wingman concept met de F35 en aan de Benelux samenwerking op het gebied van drones. Wellicht kan ook nog enige aandacht worden gegeven aan de verwerving van Counter UAS-systemen door Defensie, maar dat hangt af van de fase waarin het verwervingsproces dan verkeert.

 

Laatste nieuws