+31 (0) 70 3644807

Search

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NEDS 2020 Digital

18 november 2020 - 19 november 2020

NEDS 2020 Digital – 9, 18 en 19 november 2020

NIDV Exhibition Defence and Security

Met genoegen nodigen wij u uit voor de aankomende NIDV beurs, de NEDS2020 Digital. Dit voor de defensie- en veiligheidsector uniek evenement vindt dit jaar plaats in een volledig digitale omgeving verspreid over drie dagen met het hoogtepunt in de middag van 19 november. Het thema van dit jaar is ‘Resilience’, een onderwerp dat bij de overheid, industrie en in de maatschappij hoogst relevant is gebleken. Vanwege de transitie van het (jaarlijkse) Ahoy naar het digitale domein is er gekozen voor een aangepast concept.

Nieuw concept

Op 9 november vindt van 14:30 tot 17:00 de Startup Day plaats waarbij de aandacht gefocust is op startups en innovatie bij de overheid. Ruim twintig startups met een connectie naar Defensie en Veiligheid zullen zichzelf presenteren en verschillende innovatiehubs van Politie en krijgsmacht hosten breakout sessies over vooraanstaande onderwerpen gelieerd aan innovatie en nieuwe concepten.

Op 18 en 19 november volgt daarna de ‘traditionele’ NEDS met een online beursvloer, side-events en tot slot een spectaculair Main Stage Event met vooraanstaande personen uit de Nederlandse veiligheidsketen.

Programma Main Stage Event – 19 november 16:00 tot 17:30

Onder leiding van Roderik van Grieken wordt u meegenomen naar operationele locaties van de Koninklijke Marine, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht, de Politie en Thales Nederland. In interviews met de top van deze organisaties wordt ingegaan hoe weerbaar zij waren en vooral zijn tijdens de COVID19 pandemie.

In de speciaal ingerichte studio in het Bolidt Innovation Center wordt de gasten van de talkshow gevraagd hierop te reflecteren. Als gasten zijn uitgenodigd:

  • Harald Kokelkoren, directeur ILIAS Solutions
  • Vice-admiraal Arie Jan de Waard, directeur Defensie Materieel Organisatie
  • Commandeur-arts Remco Blom, commandant Defensie Gezondheidszorg Organisatie
  • Jan Christiaan Dicke, commissaris Militaire Productie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ook wordt teruggekeken op welke startups tijdens de gehele NEDS2020 Digital als veelbelovend worden gezien.

Met de uitreiking van de Jan Gmelich Meijling scriptieprijs wordt duidelijk welke student aan een technische universiteit of academie dit jaar mag rekenen op de hoogste waardering.

Tot slot zal staatssecretaris van Defensie, mevrouw Barbara Visser, enkele vragen van moderator Van Grieken beantwoorden.

Meer informatie: nidvexhibition.eu

Links: 

Startup Day https://hopin.to/events/neds-2020-digital-startup-day

NEDS 2020 Digital https://hopin.to/events/neds-2020-digital

Gegevens

Begin:
18 november 2020
Einde:
19 november 2020

Locatie

Rotterdam