De Masterclass Koninklijke Marine 2021 vindt dit jaar volledig in Den Helder plaats op 28 en 29 oktober.

De NIDV Masterclass Koninklijke Marine (MCKM2021) is bestemd voor medewerkers op hoger en midden management niveau van bedrijven in de defensie- en veiligheidssector en de kennisinstituten. Het doel van deze masterclass is de deelnemers een (beter) beeld te geven van het functioneren van Defensie en de Koninklijke Marine. Daarnaast is er veel ruimte om zowel met vertegenwoordigers van de Koninklijke Marine als onderling te netwerken.

Organisatie

De Masterclass vindt plaats onder auspiciën van de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) en wordt georganiseerd door dhr. Chris Parthesius (cursus coördinator) in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marine.

Concept programma

Donderdag 28 oktober – Informatiemodule Defensie

Tijdens dag 1 in Den Helder wordt informatie verstrekt over het Ministerie van Defensie en de Koninklijke Marine.

  • Organisatie, besturing, planning, taak en middelen Ministerie van Defensie.
  • Operaties.
  • Materieel-logistiek (met aandacht voor het inkoopproces).
  • Grote nieuwbouw- en vervangingsprojecten.

Vrijdag 29 oktober – Operationele module Koninklijke Marine

Tijdens dag 2 wordt verder ingezoomd op de Koninklijke Marine (operationele taken en middelen) en worden onderdelen van de KM in Den Helder bezocht.

Het programma is inclusief catering en overnachting in Den Helder.

Kosten

De kosten van deelname bedragen € 400,- exclusief btw voor NIDV-deelnemers en € 500,- exclusief btw voor niet-NIDV-deelnemers, inclusief catering en 1 overnachting.

Vragen en aanmelden

Deze Masterclass is al helemaal volgeboekt. We kunnen u eventueel op een reservelijst zetten. Bij voldoende interesse wordt de Masterclass begin 2022 opnieuw georganiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met office@nidv.eu

Laatste nieuws

Nieuws: 12-10-2021

NIDV Marinebouw Cluster Jaarbijeenkomst bij CZSK te Den Helder

Nagenoeg alle 43 NMC-bedrijven waren aanwezig in Den Helder voor de NMC-jaarbijeenkomst 2021 op 12 oktober in Den Helder. Gastheer was het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) waarmee vooraf een aantrekkelijk en informatief programma was samengesteld. Er is onder meer gesproken over nationale maritieme defensieprojecten, internationale maritieme ontwikkelingen, Topsectoren, het Europees Defensie Fonds (EDF) en het Maritieme Masterplan. Hoogtepunten waren de aanbieding van het NMC-ambitiedocument aan C-ZSK VADM René Tas en de geboden fysieke netwerkmogelijkheden dankzij de voortreffelijke logistieke ondersteuning van CZSK
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 10-09-2021

Tas neemt leiding marine over van Kramer

“We zeggen vaak: ‘de juiste man op de juiste plaats’. Volgens mij ging dat over jou.” Dat zei Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer vandaag in Den Helder tegen zijn ranggenoot Rene Tas. Hij nam het roer over van Kramer en is nu de leider van de Koninklijke Marine.
NMC|Defensie|Algemeen

Nieuws: 15-07-2021

Damen voltooit onderhoud en modernisering van Zr.Ms. Snellius

Damen Shipyards Den Helder heeft op 14 juli 2021 de Zr.Ms. Snellius, na haar mid-life update, weer overgedragen aan de Koninklijke Marine. De werkzaamheden aan het hydrografische opnemingsvaartuig omvatten een complex en divers programma van werkzaamheden, waarvan de voltooiing bijna een jaar in beslag heeft genomen, Het schip is eerder dan de overeengekomen datum opgeleverd.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws