Op donderdag 7 maart 2024 organiseren NIDV en het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV) het kennisevent ‘Cyber resilience’. We verbinden diverse partijen op het gebied van digitale veiligheid met elkaar. Samen gaan we in gesprek over de vraag: hoe organiseert Nederland cyberweerbaarheid?

De oorlog in Oekraïne, statelijke actoren en ook de toegenomen cybercriminaliteit maken dat de cyberdreiging in Nederland nog nooit zo groot was. De EU zet in op cyberweerbaarheid van lidstaten via de vitale infrastructuur van een land. Nederland pakt dit op via de Nederlandse Cybersecuritystrategie. Maar hoe vertaalt dit zich naar de praktijk? Naar publieke en private organisaties; hoe versterken beiden elkaar?

Sprekers

 • Diverse sprekers delen op inspirerende wijze hun visie op het onderwerp cyberweerbaarheid:
  Capgemini heet ons welkom op de locatie waar ook hun cybersecurity experience center is gevestigd en gaat in op het belang van publiek-private cyberoefeningen.
 • De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg is keynote-spreker. Hij gaat in op de dreiging van statelijke actoren in het cyberdomein tegen bedrijven en (lokale) overheden.

Parallelsessies

Professionals vanuit verschillende partijen nemen het woord: Rijksoverheid, het bedrijfsleven, veiligheidsregio’s en samenwerkingsverbanden. U kunt steeds kiezen uit twee parallelsessies:

 • Het Nationaal Cyber Security Center praat ons bij over de versterking van het landelijk dekkend stelsel.
 • Stichting FERM spreekt over de noodzaak van cybersamenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven.
 • Veiligheidsregio VNOG schetst wat er gebeurt bij een grote hack en gaat in op het belang van goede leveranciers op dat moment.
 • Vanuit de veiligheidsregio’s krijgt u ook beelden bij de ontwikkelingen op het gebied van informatie gestuurde veiligheid en bij de uitdagingen in de eigen cyberveiligheid.
 • KPN gaat in op de mogelijkheden en beperkingen van cyber monitoring en -detectie (een zogeheten SOC).

Voor wie

 • Leidinggevenden en medewerkers van veiligheidsregio’s, Defensie, Politie, Brandweer en overige hulpdiensten.
 • Het bedrijfsleven in de defensie- en veiligheidssector; professionals die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van informatieveiligheid en cyberweerbaarheid, of diensten leveren aan overheidsorganisaties op dit vlak.
 • Publieke en private organisaties die samenwerken om de veiligheid op het gebied van cyberweerbaarheid te versterken.

Programma en aanmelden (gratis deelname)

Mail NIPV Kennisevents voor vragen en informatie