Jaarlijkse bijeenkomst voor de leden van het NIFARP Platform. Deze keer zijn we te gast op de Vliegbasis Leeuwarden.

Laatste nieuws

Nieuws: 17-06-2021

Nieuwe afspraken F-35

De staatssecretaris van Defensie gaat een nieuw Memoranda of Understanding (MoU) aan met de partnerlanden binnen het F-35 programma. Deze overeenkomst staat bekend als de Production Sustainment and Follow-on Development Memorandum of Understanding (PSFD MoU) die de huidige vervangt. Daarin staan afspraken over het F-35 programma om de productie en de inzet van het F-35 jachtvliegtuig op doelmatige en doeltreffende wijze in te richten en over de financiële, contractuele en industriële verplichtingen. De Nederlandse industrie is sinds het begin betrokken bij het F-35 project. Het heeft zich verenigd in het NIFARP.
NIFARP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 04-06-2021

Contour Advanced Systems tekent F-35-contract met DMO

Om F-35 vliegers tijdens uitzendingen en oefeningen van de juiste info voorzien, zijn er specifieke containers nodig. Ze komen eraan. Vliegbasis Leeuwarden krijgt deze zomer de eerste exemplaren. Ze voorzien in werkplekken met ICT-systemen om buiten de vliegbasis te opereren. De containers worden geleverd door NIDV-deelnemer Contour Advanced Systems, uit Varsseveld. Op 4 juni tekenden de directeur DMO vice admiraal Arie Jan de Waard en directeur Contour Wim Tijsterman op locatie het bijbehorende contract.
NIFARP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-05-2021

GKN Fokker en Honeywell ondertekenen overeenkomst voor F-35 wielen en remmen

GKN Fokker en Honeywell hebben eind april een licentie- en onderdelenleveringsovereenkomst getekend voor een geautoriseerd servicecentrum voor Honeywell’s wielen en remmen op de F-35 militaire straaljager.  In 2016 werd Fokker Landing Gear van GKN Aerospace door het F-35 Joint Program Office (JPO) gekozen om landingsgestelcomponenten voor de Europese F-35-vloot te onderhouden en te onderhouden.
NIFARP|Industrie Nieuws