Op 13 september organiseert de NIDV een online Deepdive over duurzaam inkopen bij Defensie. Kees Tazelaar, strategisch adviseur inkoop bij Defensie, zal daar meer vertellen over hoe maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) een rol speelt bij het inkoopproces van Defensie.

Het belang van maatschappelijk verantwoorde inkoop voor Defensie

Defensie volgt waar mogelijk de doelstellingen van de regering. Met inkoop wil zij effect bereiken, zaken realiseren en resultaten boeken. De inkoopstrategie van de Rijksoverheid “Inkopen met impact” benoemt (maatschappelijke) doelstellingen van inkoop op de korte en langere termijn. Deze strategie somt de effecten die men onder meer via inkoop wil bereiken op en geeft aan hoe men dat wil doen. Defensie sluit aan waar het kan bij deze inkoopstrategie.

Bijdragen aan de missie van Defensie

De missie van Defensie is te beschermen wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

Inkoop bij Defensie draagt op een klantgerichte, doeltreffende, slagvaardige en kostenbewuste manier bij aan de realisatie van deze missie.

Programma:

15:00 Welkom en opening
15:05 Presentatie
16:00 Einde

Deze bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor NIDV-deelnemers.

Aanmeldformulier

Let op, dit evenement is uitsluitend toegankelijk voor NIDV-deelnemers. Interesse om deelnemer te worden? Zie voordelen NIDV-deelnemersschap.
Uw informatie wordt uitsluitend gebruikt voor het verwerken van uw registratie met betrekking tot dit evenement.
  • Namens welk bedrijf/instelling meld u zich aan voor deze bijeenkomst?
  • Graag uw zakelijke e-mailadres gebruiken.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.