De cursus Maritime Warfare duurt een week en wordt gegeven op de NAVTRAIN faciliteit in Den Helder, in samenwerking met de Koninklijke Marine (CZSK).. Het staat open voor alle marineofficieren en medewerkers van organisaties met affiniteit met het maritieme domein, die geïnteresseerd zijn in de grondbeginselen van Naval Tactical Warfare. De cursus geeft hen inzicht in de basis van de maritieme tactiek en de planning van operaties.

Doel en inhoud

Deze cursus stelt de cursisten in staat om een kleine (gesimuleerde) marine operatie voor te bereiden en uit te voeren. Deze korte cursus is bedoeld voor iedereen die van plan is om in de marine omgeving te werken, of het nu gaat om onderzoek, ontwikkeling, bouw of bestuur. Om het verband te leggen tussen wat je doet en waarom je het doet waarom je het doet, helpt het om te ervaren wat maritieme oorlogsvoering eigenlijk inhoudt.

In de afgelopen jaren heeft de Koninklijke Marine de Maritime Warfare Introduction Course op het Nieuwe Haventerrein in Den Helder verzorgd. Deze cursus stond onder meer ook open voor NIDV-deelnemers. Na onderlinge afstemming tussen CZSK, firma NAVTRAIN (CEO Kees Kuenen) en NIDV is besloten om de cursus in aangepaste vorm een vervolg te geven. De algehele organisatie is nu weliswaar in handen van NAVTRAIN maar voor wat betreft het programma wordt nog steeds intensief met de KM samengewerkt.

Locatie en kosten

De cursus vindt nu plaats in het NAVTRAIN-gebouw aan de Luchthavenweg 6 te Den Helder. De cursusduur is 5 dagen en de kosten bedragen € 2.250, = per persoon. Er is plaats voor maximaal 12 personen per cursus waarvan minimaal 8 personen uit de defensie-industrie. CZSK kan maximaal 4 personen toevoegen, bijvoorbeeld vanuit DMO, BS/Plannen, maar wellicht ook vanuit MinBuza en EZK. Als het minimale aantal niet wordt gehaald vervalt die cursus. Het boeken van hotelovernachtingen geschiedt op eigen gelegenheid, lunches worden genoten in de bedrijfskantine van het luchthavengebouw.

Informatie en cursusdata

De cursus is uitsluitend toegankelijk voor leden van het NMC-platform. Voor vragen kunt u contact opnemen met Kees Zwanenburg via Zwanenburg@navtrain.com.

Voor 2021 staan er drie opleidingen voor de Intro-MWC gepland:

2021

  • Week 40: van 04 t/m 08 oktober/ sluitingsdatum 10 september
  • Week 45: van 08 t/m 12 november/ sluitingsdatum 22 oktober
  • Week 48: van 29 november t/m 03 december/ sluitingsdatum 12 november

2021

  • Week 5: van 31 januari t/m 4 februari/ sluitingsdatum 14 januari
  • Week 14: van 4 t/m 8 april/ sluitingsdatum 18 maart
  • Week 24: van 13 t/m 17 juni/ sluitingsdatum 27 mei

Mocht u 8 of maximaal 12 personen in één keer aan willen melden dan is het ook mogelijk om deze op een datum naar uw voorkeur te plannen. In verband met de jaarplanning dient u dit minimaal een maand van tevoren aan te geven.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws